11 Ocak 2016 Pazartesi

ROSSMANN SCREIB WELT CARTRIDGE / SCHREIB WELT HYBRID KARTUŞ

ROSSMANN SCREIB WELT CARTRIDGE / SCHREIB WELT HYBRID KARTUŞ


Schreib Welt Hybrid Cartridge/ Scheib Welt Hibrit Kartuş


Merhaba uzun bir aradan sonra ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir yazıyla karşınızdayım. Günlük hayatta dolmakalemde kartuş kullanmak büyük kolaylık sağlıyor fakat bütün dolmakalemler tek tip kartuşa sahip değil. Bu yüzden genelde Avrupa tipi kartuşlara uygun dolmakalem almaya özen gösteriyorum.






Her dolmakalemseverde olduğu gibi Lamy ve Parker marka kalemlerimde mevcut, Almanlar bu durumu da hesaba katmış olmalı ki bir çözüm bulmuşlar. Rossmann mağazalarında satılan Scrib Welt Hybrid kartuşlar hem Avrupa tipi kartuş girişine hem Lamy’e uygun kartuş girişine sahipler. Görür görmez aldığım bu mürekkepleri Parker 45 altın uçlu dolmakalemimde denedim ve olumlu sonuçlar aldım.





Mürekkep renk olarak Kobalt mavisi rengi diye geçiyor, ince uçlu kalemde biraz açık mavi renk olarak gözleniyor, daha kalın uçlarda biraz daha koyu bir görünüm elde ediliyor. Suya dayanıklı olmadığını düşünüyordum fakat beni yanılttı. Suya oldukça dayanıklı ve suya dayanıklı diğer mürekkeplere nazaran çok uygun fiyatta, fiyatı 5.50 tl.

Suya Dayanıklılığı / Water resistance

Mürekkep olarak sadece mavi rengine rastladım, renk skalasını genişletirlerse daha çok kitleye ulaşabileceklerini düşünüyorum. Belki de bu markaya ihtiyaç duymadan bir Türk markası aynı fikri kullanıp geliştirebilir, çok tutulacak bir uygulama olacağı kanısındayım. Yazımı bitirirken ufak bir uyarı da ekleyeyim, bir kalemde kullanmaya başladıktan sonra diğer ucunu başka kaleme takmayın çünkü mürekkep içindeki basınç, açık hava basıncına eşit olacağından muhtemelen mürekkep akacaktır.

Değerlendirme:
Kategori: Günlük kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 3/5
Suya Dayanıklılığı: 4/5
Renk Kalitesi: 3/5
Kuruma Süresi: 4/5
Fiyat/Performans: 5/5

Hi, I am here that I thought you might be interested in writing after a long hiatus. Fountain pen cartridges are easily use daily life. But fountain pen cartridges have a different type. That's why I usually take care to comply with European type of cartridge pen.

As in each server Lamy pen brand Parker pens etc. are available, the Germans should have taken into account that in this case they found a solution. The Scribe Welt Hybrid cartridges and with appropriate input Lamy and the European cartridge type cartridge input Rossmann sold in stores. I tried this on my ink pen and ink Parker got 45 gold-tipped saw it I got positive results.


Cobalt blue is the color of the ink color as he goes, is observed as a little light blue color in fine-tipped pen, the thicker end is getting a little darker appearance. I think that is resistant to water but it proved me wrong. Water is quite durable and very affordable price compared to other water-resistant ink, price  1.50 Euros.

I came across just as blue ink, I think they will reach even more audiences are extended the color scale. Let me add a little warning finishing writing, connect the other end of the pen because the ink inside pressure after another began to use a pen, the ink will flow probably would be open to equal air pressure.



Rating:
Category: Daily use
Fluency in ink: 3/5
Water resistance: 4/5
Color Quality: 3/5
Drying time: 4/5
Price / Performance: 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder