23 Ekim 2016 Pazar

LAMY BENZERİ JİNHAO DOLMA KALEM

LAMY BENZERİ JİNHAO DOLMA KALEM

Jinhao Dolma Kalem

Merhaba daha önceden Aliexpress sitesinden aldığımı söylediğim Lamy markasının Al-Star dolma kalemine benzer olan Jinhao marka dolma kalemi tanıtmaya çalışacağım.

Aslında genel olarak Jinhao ve Çin menşeli kalemleri seviyorum fakat replika yani sahte ürünler konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Zaten bir markanın veya ürünün sahtesinin kullanılması kullanılan markaya zarar veriyor. Bu kalemi almamdaki başlıca sebep Lamy Al-Star kalemimin damağının tarafımdan zarar görmüş olması. Maalesef Lamy markası yedek parça tamir konusunda bazı markalara göre sınıfta kalıyor. Çok beğenerek aldığımız Lamy markasının yedek uçları 40 TL ( bu parayla kaligrafi seti bile alabiliyorsunuz) civarında. Diğer kısımlarının ise yedeği yok. Yedek parça temini ve garanti konusunda Scrikss ve Twisbi markasının iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani istenildiğinde yapılabiliyor.

Jinhao Dolma Kalem İç Aksan

Lamy pahalı diye markanın hakkını yemeyelim gerçekten arge (araştırma geliştirme) çalışmalarının güçlü olduğunu replikasını incelerken fark ettim. Replika ürün bazen elinizin sarsıntısıyla inanılmaz mürekkep akıtıyor, bu durum çok rahatsız edici. O yüzden siz siz olun replika ürün almayın. Ayrıca uç kısmı ve damak kısmı boyut itibariyle orijinal ürünlerle aynı değil. Bu nedenle yedek parça olarak kullanılamıyor.

Lamy Al-Star modellerinde rastlanılan kolay çizilme aynen bu kalemlerde mevcut. Bazı kişiler replikaların sorunsuz yazdığını söylüyorlar belki şansınıza bazıları böyle olabilir. bende 3 adet var ve hepsinde aynı problemleri yaşadım bu yüzden hiçbir ürünün taklidini bir daha almamaya karar verdim.


Kalemlerin tanesini $2.25’a yani yaklaşık 7 TL’ye Aliexpress sitesinden Online Store 632143  adlı kullanıcıdan satın aldım. 20 gün gibi kısa sürede geldi ve ayrıca gelen kalem kılıflarını beğendim.  Yazarken sıkıntısı yok ama bir anda mürekkep akıtması sinir bozucu bu yüzden önermiyorum.

Değerlendirme:

Kategori: Başlangıç
Kalite: 4/10
Görünüm: 7/10
Yazma :  7/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat Performans: 6/10

2 yorum:

  1. Jinhao kalem bende de var ama taklit ürün değil. Bende ki kalemin ucu çok iyi. İtiraf etmek gerekirse Lamy'le yarışacak cinsten. Replika kalemlerin her zaman ki sıkıntısı orijinalini tam olarak yansıtmaması (iyiki de yansıtmıyor). Her zaman orjinalini almak daha mantıklı oluyor İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jinhao'nun diğer kalemleri çok güzel zaten. Uçları, mürekkep akışları sorunsuz ama taklit ürünlerde genelde bocalıyorlar ve size katılıyorum iyi ki güzel olmuyor çünkü sonuçta tasarım hırsızlığı yapmış oluyorlar. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil