6 Aralık 2016 Salı

ROBOT YAZISI / EL YAZISI KARŞILAŞTIRMA

ROBOT YAZISI / EL YAZISI KARŞILAŞTIRMA

Merhaba son zamanlarda gelişen teknoloji ile bir çok şey yapılmakta, son olarak el yazısı yazan makine geliştirmişler. El yazısı için robot, sevdiğimiz markaların dolma kalem ve jel kalemlerini kullanmış. bunlardan ikisi benimde çok sevdiğim Pilot Metropolitan ve Lamy Safari dolma kalemleri olmuş. Sizinle bu videoyu paylaşmak istedim.




Diğer bir yandan aslında robotun elde ettiği sonucu başka bir şekilde yazıcılarda elde edilebiliyor. Bana hala kaligrafi ustaları ve başka güzel yazabilen insanların yaptıkları daha çekici geliyor. Bu nedenle beğendiğim ikinci bir video daha koyuyorum. Karar sizin, robot yazısı mı? El yazısı mı?



4 yorum:

  1. el yazısını tercih ederim çünkü robotun yazdığını bilgisayardan çıktı şeklindede temin edebiliyoruz el yazısının ruhu var ve daha yaratıcı şeyler ortaya çıkabiliyor

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle el yazısı. Robot bu işe ruh katamaz, estetik ve sanat katamaz, yaratıcılık katamaz. Elimizde neredeyse bir tek el yazısı / kaligrafi kalmıştı. Onu da robotlaştırmaya çalışıyorlar. Yazık ya hu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robotlaştırmanın uzun süreceğini sanmıyorum fakat yeni nesil el yazısı yerine bilgisayarda yazmayı tercih ediyor. Sanırım kalem kullanımı gün geçtikçe azalacak gibi gözüküyor.

      Sil