23 Temmuz 2017 Pazar

JINHAO X750 DOLMA KALEM İNCELEMESİ

JINHAO X750 DOLMA KALEM İNCELEMESİ


Jinhao X750 Dolma Kalem

Merhaba bu yazımda ön yargımdan dolayı çok geç edindiğim bir dolma kalemi Jinhao X750 dolma kalemin tanıtımını yapmaya çalışacağım. Kaleme önyargımın bulunmasının sebebi Jinhao X 750 modelinin çok ağır olması. Jinhao X750, Jinhao X450 modeline göre daha büyük boyutlu olduğundan dolayısıyla daha ağır olacağını düşünmüştüm fakat yanılmışım. Jinhao X750 dolma kalemi şampanya rengini görüp dayanamayıp sayın aldım, iyi ki de almışım, çok memnun kaldım.

Jinhao X 750 dolmakalemin teknik özelliklerine değinecek olursak; genel itibariyle yine ağır bir kalem özellikle kapak kısmı bu ağırlığı arttırıyor. Uç kısmı orta- kalın aralığında ıslak bir yazıma sahip, bu özelliğiyle diğer Çin menşeli dolmakalemlerden ayrılıyor. Kalemin kapak kısmında anlam veremediğim bir sembol ile Jinhao X750 yazısı bulunuyor. Kapak kısmındaki klips çok sert ve kullanım esnasında kırılabilir yapıda, Çin menşeli kalemlerin ortak özelliği klips kısmını esnek ve kullanışlı yapamıyorlar. Tutma yeri düz ve sert plastik, eliniz kaymıyor ve terlemiyor fakat esnek olmadığından çok rahat değil. Jinhao X750 de uç ve damak kısmını rahatça çıkarabildiğiniz için temizlemesi rahat bir kalem.

Jinhao X750


Jinhao X750 dolma kalem Avrupa tipi standart kartuşa uygun ve zaten dönüştürücü ile birlikte geliyor. Jinhao X750 dolma kalemi 5 dolara satın aldım, bu fiyatlardan bulabilirseniz kaçırmayın derim. Günlük kullandığım sevdiğim bir kalem. Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Değerlendirme
Kategori: Başlangıç
Kalite: 7/10
Görünüm: 8/10
Yazma :  8/10
Ergonomi: 7/10

Fiyat Performans: 9/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder