27 Ekim 2017 Cuma

ORİJİNAL JINHAO MU? TAKLİT JINHAO MU?

ORİJİNAL JINHAO MU? TAKLİT JINHAO MU?

Solda Özgün Jinhao- Sağda Lamy benzeri Jinhao


Merhaba Çin markalarının özgün kalemleri olduğu gibi bazı diğer markaların benzerlerini yapmaya çalıştıklarını fark etmişsinizdir. Maalesef taklit ürünlerde belirli bir kaliteyi tutturamamaları yüzünden bazı kişiler dolma kaleme başlamadan pes edebiliyorlar. Örneğin Jinhao markasının Lamy markasına benzeyen bir dolma kalemi mevcut. Bende de 2 tane var bunlardan bir tanesi fena olmamakla birlikte diğeri ise tam bir baş ağrısı sebebi. Damaktan bazen mürekkep sızdırıyor ve çok sinir bozucu bir durum. Beni taklit ürüne iten sebep ise Lamy markasının Türkiye dağıtıcısının yedek parça sağlamada yarattığı sıkıntılar. Lamy dolmakalemimin damağı hasar gördü ve bu kısmın yedeğini satın almak istediğimde bunun mümkün olmadığını gördüm. Sorunu kendimce çözdüm, artık Lamy ürünlerini satın almıyorum. Yedek parça olarak taklit Jinhao almak isterseniz almayın derim çünkü ne ucu ne damak kısmı ne de gövdesinin yiv kısmının boyutları aynı değil.


Solda Jinhao Özgün Ucu- Sağda Lamy benzeri

Jinhao’nun kendine özgü ucu gayet başarılı, Jinhao ürünlerini satın alırken kendine özgü uca sahip olup olmadığına bakın derim. Özgün tasarımını ve performansını daha çok beğeniyorum. Diğer Çin menşeli kalemleri alırkende özgün mü yoksa taklit mi diye bakarsanız daha mutlu olacağınızı düşünüyorum diğer yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Kalemlerin incelikleri ve bunları bilebilme inceliği :)

    YanıtlaSil
  2. Hero veya yiren marka safari benzeri kalemlerin damak ve uçları orjinal lamy'ye daha yakın. Uyabilir belki, denemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim bir bakmak lazım, öneriniz için teşekkürler

      Sil
  3. Bende lamy yedek parça sıkıntısından müzdaribim.Yıllardır kaybettigim siyah kapağın yenisini bulamıyorum.

    YanıtlaSil